Vi träffar Ann Carlsson, VD på Apoteket sedan 2010 och alldeles snart VD på Systembolaget. Under tiden på Apoteket har utmärkelserna varit många och förutom VD-rollen har hon också styrelseuppdrag i Vattenfall och SNS.
 
Anns drygt tio år på Apoteket har präglats av förändring. Några exempel: från monopol till intensiv konkurrens, digitalisering, helt nya kundbeteenden, vård och apoteket på nätet. Och mycket mer. I den här säsongsavslutningen av Konkurrenskraft pratar vi därför om hur man skapar en förändringsbenägenhet i organisationen, hur hela verksamheten kan bli kundfokuserad och hur förtroende byggs, både internt och externt, i en helt ny vardag.
 
Samtalet leds av Robin Askelöf, marknadschef på Hypergene, som med podden är på ständig jakt efter nya perspektiv på beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ledarskap.
 
Avsnittets boktips är Next is Now av Lior Arrusy. Han är en av världen ledande tänkare inom kundupplevelser, företagskultur och kundfokuserad transformation. Boken handlar om att få in ett mindset bland ALLA chefer och medarbetare om att förändringar innebär möjligheter, snarare än att det är något som implementeras uppifrån och ned i organisationen. Spännande läsning utlovas!
 
Kom ihåg att prenumerera på Konkurrenskraft så påminns du om när nya avsnitt finns att lyssna på - för vi har många fler spännande gäster på gång till våren! 
Share | Download